Woonplaatsen

Amsterdam, Celebesstraat 18 2 hoog

Geboren in Amsterdam in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis. Die tijd woonden mijn ouders in het huis van de ouders van de moeder van mij.  Mijn opa en oma dus. Daar hadden zij een heel klein zijkamertje waar alleen plaats was voor een bed en een wiegje en verder moesten ze alles delen met elkaar. Keuken, waskamer etc. Ondertussen waren zij al lang en breed aan het zoeken naar een nieuw huis, en omdat mijn vader een baan kon krijgen als buschauffeur in Hoorn werd het een nieuwbouwwoning in een agglomeratie van Amsterdam, in hun geval Zwaagdijk-West bij Hoorn.

Mijn vader en ik in de Celebesstraat 18.

Zwaagdijk-West, Balkweiterhoek 6

Een klein dorpje aan de rand van Hoorn met een cafeetje, klein winkeltje en een kleuter- en lagere school. Later werd er een mooie speeltuin aangelegd, de Wildebras, en nog weer later een dorpshuis. Elk jaar stond bij hen in de straat, of in het weiland aan de overkant een hele kleine kermis met meestal allerlei activiteiten hieromheen. Ik doorliep de kleuter- en lagere school. De school lag tegenover de kerk en was een Rooms-katholieke school, maar ik werd niet gelovig opgevoed. Daarom mocht ik en nog 2 vriendjes tijdens allerlei kerkelijke activiteiten iets voor onszelf doen. Met nog maar 1 schooljaar te gaan werd er verhuisd naar:

Met mijn moeder in de achtertuin

Zwaag, Stolphoeve 9

Omdat het teveel impact zou hebben op mij werd besloten dat ik het laatste schooljaar in Zwaagdijk-West zou afmaken. Daarom moest ik elke dag heen en weer fietsen. De route ging onder andere over een fietspaadje dat het Balkweit werd genoemd en daar stonden een paar vrijstaande huizen. Één van die huizen werd de volgende woning van het gezin Van der Meer.

Op de Stolphoeve kwamen regelmatig de eendjes langs 

Tussen Zwaag en Zwaagdijk-West, Balkweit 4

Ondertussen zat ik in Hoorn op school en dat was zelfs iets korter met de fiets dan de lagere school in Zwaagdijk-West. Heel lang konden wij niet genieten van zoveel vrijheid met de eerste buren op 100 meter afstand want dit huis moest plaats maken voor de tegenwoordige Westfrisiaweg. Dit hadden mijn ouders  moeten en kunnen weten, maar waren logischerwijs verblind van de mogelijkheid helemaal vrij te wonen met grote tuin om het huis. Daarmee stond er een groot drama op stapel want er moest een nieuw huis komen en het oude huis werd met veel verlies verkocht aan de gemeente.

Balkweit 4 bestaat niet meer.

Hoorn, Risdam, Karveel 29

Uiteindelijk vonden zij een hoekwoning in de wijk Risdam van Hoorn. Maar het was jarenlang zuinig aan doen, en zelfs mijn moeder moest een baantje gaan zoeken. Toen mijn opa en oma overleden waren en er een kleine erfenis vrij kwam waren de geldzorgen gelukkig min of meer voorbij en bleven zij daar wonen totdat ik en mijn broer Richard allebei het huis uit waren. Daarna gingen zij scheiden.

Foto van Google Maps. Toen wij er woonden was de heg er nog niet.

Hoorn, Kersenboogaard, Groef 76

Ik bleef in Hoorn wonen en werken en wel in de wijk De Kersenboogaard op de Groef 76. Op zijn 21ste was ik het huis uit. En woonde alleen in een huis met 3 verdiepingen waaronder een grote zolder maar een kleine woonkamer. Voor iemand alleen prima te doen. Hoewel ik bijna 10 jaar lang een vaste vriendin had kwam het maar niet van samenwonen. Uiteindelijk ging de verkering uit en kreeg ik een paar jaar later een nieuwe (tevens mijn huidige) vriendin, Nettie, die een baan vond in Heemskerk. Omdat dat te ver weg was voor haar diensten moest er die kant op verhuisd worden. Dat werd: Uitgeest.

Het hoogste huis is de Groef 76

Uitgeest, Sternstraat 38

Mijn eerste koophuis, samen met Nettie. Via De Hypotheker bleek het geen probleem te zijn dit huis aan te kopen. Een royale eengezinswoning (tussenwoning) voor twee mensen waarbij zowel ik als Nettie een eigen hobby/werkkamer konden betrekken. Ook hadden wij ineens een voor- en  achtertuin. Na hier een jaar of 3 gewoond te hebben wilde Nettie toch wel weer terug naar waar zij hiervoor gewoond had, en dat was Arnhem. Na lang zoeken vonden wij een huis in Velp.

Het tweede huis van de hoek was van ons

Velp, Overhagenseweg 52

Dit huis stond al twee jaar te koop en kwam ineens heel goedkoop op de markt. Samen met nog 2 gegadigden mochten wij hierop bieden en wij waren de gelukkigen. Van tevoren wisten we wel dat er het een en ander moest gebeuren. Het was namelijk een oud huis zonder isolatie en zelfs zonder centrale verwarming. Via een bouwdepot konden we al die zaken aanpakken, en zelfs de indeling naar de zolder wijzigen door een vaste trap te laten plaatsen ipv een vlizotrap. Uiteindelijk na alle nodige verbouwingen werd ook de keuken en de badkamer aangepakt en was het tijd om weer eens verder te kijken. Het laatste en huidige huis vonden wij in Spankeren.

Ons huis vlak voordat het verkocht werd, ook aan de buitenkant helemaal opgeknapt

Spankeren, Kerkweg 7

Het huis in Velp was door alle verbouwingen snel verkocht en we hadden een leuk huis op het oog waar wel het een en ander aan zou moeten gebeuren. Mede door alle verbouwingen in Velp zagen zij daar niet meer zo tegenop. Als eerste werd de badkamer aangepakt omdat een jacuzzi meer dan de helft van de badkamer in beslag nam. Uiteindelijk werd ook de tuin helemaal gerenoveerd omdat deze zeer rommelig en vol oogde. Nu dit allemaal achter de rug is kunnen wij hier voor jaren blijven wonen in een klein dorpje met net als in Zwaagdijk-West weer eens per jaar een kermis voor de deur. Zo is de cirkel voorlopig weer even rond.

Onze tegenwoordige woning tijdens de zonsopkomst