Werk

Tijdens mijn schooltijd liep ik op gezette tijden een kranten en/of folderwijk. Ik heb verschillende wijken gehad. Soms heel makkelijk met veel brievenbussen bij elkaar, soms moest ik er veel voor fietsen. Ik weet nog dat ik onder andere van mijn verdiende geld een tafelbiljard had gekocht.

Zoals veel mensen ben ik ook vakkenvuller geweest. Dit deed ik met name in de zomer omdat ik niet in de wieg was gelegd voor het meer traditionele bollenpellen of tulpen koppen in de streek waar ik woonde. Ik vond dat eigenlijk best leuk werk alleen wel jammer dat je veel in het weekend moest werken.

Na mijn MEAO opleiding kwam ik terecht bij een eenmanszaakje dat bemiddelde in vrachten. De meeste zaken werden gedaan met Nippon op Schiphol. Moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel van snapte en ook de werktijden waren nou niet ech van 9 tot 5 waar ik slecht tegen kon. Ik wist bijvoorbeeld vandaag niet of ik morgen moest werken. Dan kreeg ik een belletje of ik wilde komen en was ik ineens tot 3 uur ’s nachts bezig.

Min of meer in de transportsector gebleven want ik ging aan de slag bij een autoverhuurbedrijf, de AVIS. Omdat er niet veel werk was bestonden mijn dagen vooral uit het wassen van de auto’s, en zo af en toe auto’s ophalen van bv. Schiphol of vanuit het midden van Amsterdam. En ik vond autorijden al zo leuk.

Dan toch maar weer terug naar de supermarkt en ik heb een hele leuke tijd gehad bij de Aldi in Purmerend. Dat kwam niet zozeer door het werk als wel dat we een hele leuke groep collega’s hadden. Toen dat uit elkaar viel was het werk ook meteen totaal niet leuk meer.

Toen kon ik naar een andere winkel maar dat was in Heemskerk, en ik woonde nog in Hoorn. Daar werd ik assistentfiliaalleider bij de Komart. Best wel een leuke tijd gehad en ook wel genoeg geleerd, maar het leidinggeven is mij niet gegeven, dat bleek eigenlijk ook al bij de Aldi in Purmerend

Ondertussen was ik er wel achter dat ik beter niet de commerciƫle richting had kunnen doen op de MEAO dus ik liep een beetje met mijn ziel onder mijn arm. Bij het arbeidsbureau vroegen ze of ik niet gewoon in een instellingskeuken wilde werken. Een heel simpel baantje, maar ik had het er reuze naar mijn zin.

Toen de keuken gedecentraliseerd werd kon ik op de transportafdeling verder en kreeg ik een vaste baan. Uiteindelijk mocht ik deelnemen aan allerlei vergaderingen om het werk beter te maken. Toen plotseling onze magazijnmeester tijdens zijn vakantie kwam te overlijden mocht ik het magazijn overnemen. Dat heb ik nog een paar jaar gedaan totdat we gingen verhuizen naar Gelderland.

Deel van het werk bij Leekerweide

Daar heb ik voor een korte tijd een eigen zaak gehad in websites bouwen. Dat was geen vetpot en leverde meer ergernis op dan opdrachten dus uiteindelijk maar mee gestopt.

Tegenwoordig doe ik niet zo veel meer betaald werk en kan ik daarom veel aan de gang met fotograferen. Ook doe ik soms wat onderzoek werk via internet via verschillende projecten zoals via Zooverse. 

Bij de petanquevereniging waar ik lid ben maak ik nog steeds het clubblad. Nu alweer 9 jaar achter elkaar en help ik met de website.