Overige Camera’s

Naast de Spiegelreflex camera’s maak ik ook regelmatig foto’s met mijn Smartphone, tegenwoordig de Samsung Galaxy S7 Edge. En eerlijk is eerlijk, zeker overdag maakt die camera fantastische foto’s. Vaak nog gemakkelijker en sneller dan de DSLR. 

Op sommige momenten is het eenvoudiger de telefoon er even bij te pakken en een mooie foto te maken dan te gaan slepen met een zwaardere camera. Soms maak ik dezelfde foto zowel met de telefoon als met de DSLR en hoewel er zeker verschil is zijn de resultaat steeds weer zeer bevredigend te noemen.

Voordeel van een foto maken met de telefoon is dat je foto’s ook meteen kunt delen via Social Media. Meestal zet ik dan overdag één foto op internet (Facebook, Twitter, Whatsapp) en als ik weer thuis ben en alle foto’s van de camera gehaald heb en zo nodig bewerkt heb maak ik daar op Facebook een Fotoalbum van.

Het doel ervan is dat ik dan kan zien aan de reactie’s of ik nog steeds op het goede spoor zit en ik kan ze dan makkelijk op de smart tv laten zien zodat de foto’s niet ergens in een bodemloze put verdwijnen en je ze nooit meer ziet.