De jonge jaren

Theo’s jonge jaren

Ik ben geboren in Amsterdam en wel op 6 december 1966. De naam Theo is geleend van een toenmalige profvoetballer volgens de moeder van Theo. Mijn moeder is Yvon Velthuis en mijn vader Jan Andries van der Meer, beide Amsterdammers. Mijn ouders woonden toen nog samen bij mijn opa en oma op de Celebesstraat 18, 2 hoog, de Indische buurt in Amsterdam. In midden 1968, 22 juli, kreeg ik nog een broertje, Richard. Hij woont tegenwoordig in Beverwijk, is getrouwd en heeft 2 kinderen.

Amsterdamse periode

Het appartement in Amsterdam was eigenlijk te klein voor 4 personen en een baby om te wonen dus werd er gezocht naar nieuwe woonruimte. Ook omdat er een tweede baby op komst was. Hoorn en omgeving werden gepromoot bij Amsterdammers om te gaan wonen, net als bijvoorbeeld Purmerend en uiteindelijk ook Almere. De keuze viel uiteindelijk op Zwaagdijk-West in een nieuwbouwwoning compleet met voor- en achtertuin met een kleuterschool en lagere school op loopafstand. Het dorpje had toen ook een klein winkeltje annex cafe en later werd er ook een behoorlijke speeltuin met buurthuis gebouwd.

Na de verhuizing werd Richard geboren op 22 juli 1968.

Zwaagdijk-West periode

Ik liep daar de kleuterschool en ook de lagere “Rooms Katholieke” school St. Lidwina door. Ondanks dat mijn ouders niet religieus waren werd toch voor deze school gekozen omdat het gewoon het meest praktische was. Tijdens gelovige evenementen werden gewoon de kinderen die niet gelovig werden opgevoed apart gehouden en mochten iets voor henzelf doen. Ook kwam elke vrijdag de dominee langs om een praatje te houden. Daar mochten ook de ongelovige kinderen aan meedoen, je wist tenslotte maar nooit.

Zwaagdijk-West was een dorpje met regelmatig activiteiten, zoals de kermis en sportdag. Ook amateurtoneel en noem maar op. Maar thuis werd er veel aandacht besteed aan Sinterklaas en Kerst. Omdat mijn ouders toch liever in een groter dorp of stad wilden wonen werd er gezocht naar nieuwe woonruimte en dat werd Zwaag, tegen Hoorn aan.

Zwaagse periode

Na de verhuizing maakte ik toch de lagere school in Zwaagdijk-West af wat betekende dat hij elke dag heen- en weer moest fietsen. Tijdens de strenge winter van 1976 moest hij zelfs lopen. Gelukkig werd ik opgepikt door de toenmalige hoofdmeester en ook weer thuis gebracht. Na de lagere school ging ik naar de Copernicus MAVO in Hoorn wat een stuk dichterbij was dan de lagere school. Een scholengemeenschap in een gloednieuw gebouw.

In Zwaag moest ik voor het eerst aan een bril. Dat werd opgemerkt omdat ik steeds wel heel dicht bij de tv ging zitten. Ook liep ik al tijdens mijn vroegste jeugd met oorproblemen. Veel oorontsteking met als gevolg dat ik tegenwoordig aardig doof aan het worden ben, maar met hoorapparaten kan ik mij prima redden.

Na de zoveelste operatie

In deze periode gingen wij ook vaak naar de camping op de Veluwe, Beekbergen. Mijn Opa en Oma hadden daar een vaste caravanplek die mijn ouders uiteindelijk overnamen.

De Caravan met voortent in Beekbergen

In Zwaag werd ik lid van de plaatselijk voetbalvereniging De Westfriezen maar dat heeft maar 2 jaar geduurd. Later nog lid geworden van Atletiekvereniging SAV in Grootebroek vlakbij de Zouaven waar Frank en Ronald de Boer hun voetbalcarriëre begonnen zijn. Later ging al mijn aandacht naar het spelen van Petanque, tot op de dag van vandaag.

Hoornse Periode

Na de verhuizing naar de Risdam in Hoorn maakte ik de MAVO af en ging  verder met de MEAO West-Frisland, de commerciële richting. Helaas een foute keuze geweest qua richting, dat had natuurlijk de administratieve moeten zijn, maar die leek toen wel erg saai in tegenstelling tot de commerciële richting. Toch mijn diploma gehaald als 1 van de 7 leerlingen in één keer op een groep van 30 waar ik nog steeds zeer trots op ben.